menu
Telefoon
E-mail

De Kling voor inkoop en verkoop van antiek

Van Abraham Roentgen tot Pierre Paulin

Onze collectie

We hebben een algemene antiekhandel; dat betekent dat onze collectie zeer breed is. In onze winkel vindt u een groot aanbod aan antieke tafels, lampen, klokken, Aziatisch en Europees porselein, antiek en modern glaswerk, bijzonder klein antiek en nog veel meer. Wij interpreteren de term antiek zeer ruim. Naoorlogs Nederlands design van de firma Fris Edam of meubelen van Artifort zullen we ook aankopen.

Het bewaren waard

Alle kunstnijverheidsobjecten die duidelijk maatgevend zijn voor hun tijd en die een antwoord hebben proberen te formuleren op de vormgevingsproblemen, moeten ons inziens bewaard worden. Hierbij speelt de antiekhandel een grote rol. Zonder handelaren die verstand hebben van objecten uit ons verleden, of dat verleden nu ver achter ons ligt of meer recent is, zal een deel van de kennis van het verleden verloren gaan. Uit de opbouw van onze collectie en de beschrijving van objecten zoals u die vindt op onze website, blijkt in ieder geval onze passie voor de toegepaste kunsten.

Wat kopen wij wel?

  • Antiek zilver
  • bronzen beelden
  • Porselein: Chinees (blauw/wit, Kangxi, famille rose, famille verte), Japans (Imari) en Europees (Meissen, KPM, Sevres)
  • Oud speelgoed
  • Glas (Gallé, Muller Freres, Delatte, Schneider, Daum, Le verre francais, Loetz) en kristal (Bohemen)
  • Aardewerk van Rozenburg, Amstelhoek, De Distel
  • Design
  • Posters, prenten en bijzondere boeken
  • Lampen
  • Complete verzamelingen etc.

En net zoals bij kunst, kopen wij antieke objecten uit alle stijlperioden: Romantiek, Empire, Neoclassicisme, Jugendstil/Art Nouveau, Louis Seize, Biedermeier, Arts en Craft, Art deco, etc.

Wat kopen wij niet?

Een groot aantal meubels kopen wij niet op, zoals neoklassieke meubels uit de jaren twintig; de Mechelse en Henri Deux meubels, jachtkasten en tafels met vossenkoppen. De markt voor deze meubels is door het grote aanbod helaas ingezakt.

Neem contact op

Aarzelt u of iets interessant voor ons is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij verzamelingen en grotere objecten, zoals meubelen en grote schilderijen, komen we bij u aan huis.

U kunt ons natuurlijk ook altijd bezoeken en uw antiek meenemen; onze winkel is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00. U kunt het beste van te voren even bellen. Buiten de openingstijden kunt u ook bij ons terecht. Mail of bel voor het maken van een afspraak.

Contact