menu
Telefoon
E-mail

De Kling en Kunst... Omdat mooie dingen de mooiste plek verdienen

'Blader' door onze website en beleef ons ruime assortiment

Schilderijen, grafiek en beelden.

De kunstcollectie van De Kling bestaat uit 19e eeuwse en 20e eeuwse schilderijen en grafiek. De beelden hebben we opgenomen in de afdeling antiek.

Bekijk categorieën

De samenstelling van onze collectie.

Omdat onze galerie in het zuiden van Limburg is gevestigd en de Belgische en Duitse grens niet ver ligt, hebben we natuurlijk veel Limburgse, Duitse en Belgische kunst in onze collectie. Daarnaast krijgen we aanbod van kunst uit geheel Nederland, van allerlei stromingen zoals de Haagse school, impressionisme, expressionisme, tot aan CoBrA. De schilderijen stammen uit de 19e en 20e eeuw en de zeefdrukken, lithografieën en ander grafiek voornamelijk uit de 20e eeuw.

Zoek in onze collectie.

Wij hebben ongeveer 150 kunstenaars op voorraad. U kunt in ons bestand op twee manieren zoeken:

  • Wij hebben een lijst met kunstenaars op alfabetische volgorde (zie bovenstaande lijst).
  • De schilderijen zijn in een beperkt aantal onderwerpen ondergebracht. Het grafiek is in een rubriek ondergebracht (zie boven het uitklapmenu).

Provenance

Helaas wordt er veel kunst vervalst. Bij veel schilderijen zal dat risico klein zijn; de kunstenaars zijn onbekend of de waarde is relatief gering en fraudeurs zullen niet snel de moeite nemen een dergelijk werk te vervalsen. U vindt echter ook werken van Breitner, Hopper, Signac en andere grote namen op onze website. Van de meeste werken hebben we kunnen nagaan waar ze vandaan komen en kunnen we de kwaliteit garanderen. Bij een aantal werken staat in de beschrijving “gesigneerd”. We hebben dan geen provenance, dat wil zeggen dat we niets kunnen zeggen over de herkomst van het werk; we hebben dan geen factuur of ander bewijs dat het werk bij de kunstenaar in het atelier of in bij  gerenommeerde galerie of veiling is gekocht.  De prijzen van deze werken worden in onderling overleg bepaald.

Heeft u iets gevonden in onze collectie?

Indien u iets moois gezien heeft op onze website en wilt u meer informatie, stuur ons een e-mail of bel ons op  +31(0)6-52365844, dan kunnen we uw vragen beantwoorden of een afspraak maken.