menu
Telefoon
E-mail

Kunst & Antiekhandel De Kling

Omdat schoonheid de mooiste plek verdient!

Het begon met een antiek servies.

In de jaren negentig zijn wij, Willie en Raf, gestart met het verzamelen van antieke serviezen. Bij het verzamelen van servies kwamen we ook veel andere mooie antieke en interessante zaken tegen die we ook voor onze verzameling aankochten. In die tijd groeide het idee om een eigen zaak te starten in antiek en om niet onbeslagen ten ijs te komen, zijn we in 1996 alvast begonnen met het volgen van studies om stijlen en tijdperken te kunnen onderscheiden.

De supermarkt werd antiekzaak.

In 2000 kwam de supermarkt om de hoek waar we woonden, leeg te staan. We hebben het pand gekocht en daarin onze eerste antiekzaak geopend; De Plataan in Heerlen. Ondanks dat we beiden een vierjarige opleiding tot antiekhandelaar met succes hadden afgesloten, waren de beginjaren niet gemakkelijk; antiek moet je in je handen hebben gehad en je moet veel antieke stukken hebben gezien. In die beginjaren hebben we dan ook veel stukken gekocht die nagemaakt of gewoonweg geen antiek waren.

Met vallen en opstaan, risico’s nemen en vaak je neus stoten, hebben we onze kennis over antiek en kunst in de loop der jaren tot een behoorlijk peil weten op te krikken. We lezen boeken en vaktijdschriften, bezoeken musea en houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen op de kunst en antiekmarkt.

Antiek werd Kunst & Antiek …

Met de verhuizing naar onze huidige locatie zijn we nadrukkelijk meer kunst gaan verzamelen voor onze collectie. Op dit moment hebben we al twintig jaar een antiek en kunsthandel. Bezig zijn met antiek en kunst is enorm boeiend en geeft veel plezier, daarnaast leren we elke dag weer nieuwe dingen bij. Omdat onze collectie in de afgelopen jaren enorm is toegenomen, hebben we op onze website een splitsing gemaakt tussen kunst en antiek. Dat betekent dat degene die geïnteresseerd is in kunst, niet tussen het antiek hoeft te zoeken maar rechtstreeks op de kunstafdeling terecht kan. Hetzelfde geldt voor de antiekliefhebber. Het overgrote deel van de stukken die in onze zaak staan zijn voorzien van een beschrijving; deze informatie vindt u op de website. In onze winkel vindt u van deze stukken een kaart met prijs, herkomst en andere relevante informatie.

De Kling, …omdat schoonheid de mooiste plek verdient.

Wij zijn gedreven in het uitvoeren van onze missie: het verzamelen van mooie dingen en ervoor zorgen dat ze op mooie plekken terechtkomen. De schoonheid van kunst en antiek verdient de mooiste plek. Wij zijn erg blij dat u op onze website terecht bent gekomen, u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze galerie in Schimmert in het hart van Zuid-Limburg. Wellicht is het een idee dat u een bezoek aan ons combineert met een dagtochtje of een weekend Zuid Limburg, daarbij hoeft u geen rekening te houden met onze openingstijden; u kunt ook bellen voor een afspraak.

Wij verheugen ons op onze kennismaking.