menu
Telefoon
E-mail

Kunst & Antiekhandel De Kling

Omdat schoonheid de mooiste plek verdient!

Het begon met verzamelen

Wij, Willie en Raf, zijn ooit begonnen met het verzamelen van antiek porselein en aardewerk. Bij het verzamelen van keramiek, kwamen we naast antieke voorwerpen, ook kunst tegen. In 2000 kwam de supermarkt om de hoek waar we woonden leeg te staan. We hebben het pand gekocht en daarin onze eerste antiekzaak geopend; De Plataan in Heerlen. In de loop der jaren  hebben we, door het van lezen boeken en vaktijdschriften, het bezoeken musea en tentoonstellingen, onze kennis over antiek en kunst op een behoorlijk peil weten te brengen.

Antiek werd Kunst en Antiek.

Op dit moment hebben we al meer dan twintig jaar een antiek en kunsthandel. Bezig zijn met antiek en kunst is enorm boeiend en geeft veel plezier, we leren elke dag weer nieuwe dingen bij. Inmiddels hebben wij geen fysieke winkel meer. Jammer, omdat de ontmoetingen met kunst en antiekliefhebbers daardoor wel minder is geworden, aan de andere kant heeft Internet voor ons een veel grotere markt opgeleverd.

Op de website is een splitsing gemaakt tussen kunst en antiek. Van alle stukken in onze collectie vindt u een beschrijving.

Taxeren of inkopen.

Wij handelen in kunst en antiek. Dat betekent dat wij niet voor anderen taxeren. Ook nemen wij geen antiek en kunst in consignatie. Bij inkoop wordt de prijs gebaseerd op recente veilingprijzen (als deze voorhanden zijn), de kwaliteit en een inschatting van de grootte van de markt voor het ingekochte stuk (zie ook de pagina “Inkoop kunst”). Men hoopt bij inkoop altijd dat de potentiële koper zich snel aanmeldt maar de ervaring leert dat het overgrote deel van de ingekochte stukken jaren op deze koper wachten. Onze functie als handelaar is dan ook het overbruggen van risico, ruimte en tijd. Wilt u stukken aan ons verkopen, bel dan voor het maken van een afspraak. U kunt ook een mail sturen; hoe meer informatie u daarbij voegt; foto’s en beschrijvingen, des te beter kunnen wij inschatten of wij het stuk willen aankopen.